Groene thee poeder

Groene thee poeder wordt gemaakt van groene theeblaadjes die tot een poeder vermalen zijn. Deze gezonde drank smaakt bijzonder goed! En met de poeder kan je nog meer dan alleen thee zetten…

Heb jij wel eens thee van groene thee poeder gedronken? Een thee van poeder is vele malen intenser van smaak dan getrokken thee. En wist je dat een poeder nog meer toepassingen kent dan alleen thee drinken?

Het goede van groene thee poeder

Als je groene thee in de vorm van een poeder drinkt, zal het je vast niet ontgaan dat het een intense smaak heeft. Bij het drinken van de poeder, drink je het theeblad in zijn geheel op. Dit zorgt ervoor dat je het veel sterker proeft dan bij getrokken thee.

Een theeblad dat je in zijn geheel binnenkrijgt, geeft je meer dan alleen smaak. Het zorgt er namelijk ook voor dat er niets van het kostbare theeblad verloren gaat. Hiermee drink je 100% van alle antioxidanten en andere gezonde voedingstoffen die in thee zitten. En daar kan je lichaam wel raad mee! Groene theepoeder is net een superfood!

Waar kan je theepoeder voor gebruiken?

Gyokuro Groene thee poeder

Groene thee in poedervorm is gezond, lekker en het kent meerdere toepassingen. Lees hieronder een paar ideeën waar je thee poeder voor kunt gebruiken.

Yoghurt en smoothies met een theesmaakje

Een heerlijke smoothie of yoghurt maak je nog lekkerder en gezonder door er een theelepeltje van de groene poeder aan toe te voegen.

Maak een simpel gezichtsmasker van thee

Groene thee werkt ontspannend en vochtinbrengend voor je huid. Groene thee is daarom een heerlijk ingrediënt in je eigen gemaakte gezichtsmasker! Je gezichtsmasker maak je door wat van de groene poeder te mengen met kokosolie. Smeer het groene mengseltje op je gezicht en ontspan! Spoel het daarna met lauwwarm water weer af.

Maak zelf gebakken theekoekjes

Theekoekjes maak je door wat poeder aan het koekdeeg toe te voegen. Je koekjes smaken verrassend verfrissend!

IJsblokjes van groene thee

Theepoeder kan je gebruiken in ijsblokhouders om groene thee ijsblokjes mee te maken. Zo’n ijsblokje is heerlijk verfrissend in een glas koud water.

Kwaliteit van groene thee poeder

De kwaliteit van de poeder hangt af van de gebruikte theesoort. Goedkopere theepoeders zijn van theeblaadjes, twijgjes en stengels gemaakt. De poeder heeft een bruingroene kleur. Een goedkopere poeder is prima om te drinken, te verwerken in eten, dranken of in gezichtsmaskers!

Wil je de beste allerbeste kwaliteit groene theepoeder? Ga dan voor de Japanse Matcha thee. Deze poeder is knalgroen en heeft die echte specifieke geur en smaak. Matcha thee is een erg exclusieve thee die in Japan voor speciale thee ceremonies wordt gebruikt.

Zelf theepoeder maken

Je kunt thee in poedervorm in theewinkels, natuurwinkels of toko’s kopen. Maar je kunt ook je eigen poeder maken! Het voordeel hiervan is, is dat je precies weet welke thee je binnenkrijgt. Wil jij je eigen poeder maken? Lees dan hier hoe dat moet.