Chinese groene thee

China is het land waar thee oorspronkelijk vandaan komt. China heeft dan ook talloze theesoorten. Welke van deze soorten vallen onder de chinese groene thee?

Als je de keuze hebt tussen allerlei soorten, dan wordt het uiteraard moeilijk kiezen. Zeker als je op zoek bent naar chinese groene thee. Welke soorten zijn daar van? En welke zijn de lekkerste? De smaak van een thee is natuurlijk erg persoonlijk, maar wij kunnen je wel op weg helpen door te vertellen welke Chinese groene thee soorten er zijn? Lees snel verder voor de meest bekende groene theesoorten uit China.

Soorten Chinese groene thee

Door de jaren heen is het drinken van groene thee steeds populairder geworden in Nederland, vooral vanwege de gezonde eigenschappen ervan. Je kan daarom ook steeds meer verschillende soorten chinese groene thee in Nederland kopen. Dit geldt ook voor de japanse groene thee, welke net zo populair is als Chinese groene thee. Als je nieuwsgierig bent naar het verschil tussen japanse en chinese groene thee, dan kan je dat hier lezen.

De volgende chinese groene thee soorten zijn populair en tevens ook goed verkrijgbaar in Nederland.

Gunpowder thee

Gunpowder thee is een echte Chinese groene thee. De theeblaadjes van de gunpowder thee zijn allemaal opgerold tot een balletje. De kleur van de theeballetjes is grijsgroen en het lijkt op buskruit uit de 18de eeuw! Vandaar de naam “gunpowder”. In China worden ze ook wel “theeparels” genoemd. De thee is afkomstig van de provincie Zheijing, maar ook andere provincies maken de thee.

Chinese Gunpowder thee in bakje

In heet water zullen de opgerolde blaadjes vanzelf weer uitrollen. De thee krijgt dan een volle, kruidige, groene smaak. Meer weten over deze thee? Lees dan hier verder.

Longjing thee of Dragonwell thee

De volledige naam van longjing thee is “Xi Hu Long Jing”. Het betekent: “Drakenbron thee”. De thee is in allerlei prijsklassen te vinden. Ook de kwaliteit van deze thee kan enorm verschillen.

Chinese Longjing thee (Dragonwell) in bakje

De smaak van deze thee is een beetje bloemig en verfrissend. De longjing thee kan omschreven worden als een heerlijke zachte thee.

Mao feng thee

Mao feng thee behoort tot de bekendste soorten Chinese groene thee. Mao feng betekent: “2 blaadjes en een knopje”. En dat is precies waaruit deze Chinese groene thee bestaat. De thee komt uit de hoge bergen van Huangshan.

Mao feng thee heeft geen sterke smaak. Het smaakt een beetje zoet bloemig en nootachtig tegelijk.

Pi lo Chun thee

Pi lo Chun thee behoort tot de bekendere soorten thee. Lange tijd werd deze thee als beste van de wereld beschouwd.

Chinese Pi Lo Chun thee in bakje

De thee geeft het water een olijfgroene kleur. De smaak is delicaat en zoetig. Dit komt omdat de theeplanten op de theeplantage in de buurt van geurige fruitbomen groeien. De theeplant neemt een vleugje geur van de jonge bloesems van de fruitbomen op.

Lu An Guapian thee

Guapian betekent “meloen partje”. De thee heeft deze naam gekregen omdat de thee hier op lijkt. De thee bestaat alleen uit theeblaadjes, dus niet uit de knopjes. De thee komt uit de provincie Anhui.

De thee heeft een zacht zoete, groene smaak.

Chinese groene thee kopen

Al bovengenoemde Chinese theesoorten zijn heerlijk, maar waar kan je ze kopen? Er zijn veel online webshops waar je de verschillende theesoorten kunt kopen. Je kunt ze ook in speciale theewinkels of toko’s kopen. Voor sommige soorten thee kan je ook terecht in gezondheidswinkels.