Groene thee afvallen

Het gevecht tegen die overtollige kilo’s lijkt vaak een oneindige strijd. Toch is er hoop voor iedereen die graag op een makkelijke manier een paar kilo’s kwijt wil. Groene thee kan een goede hulp zijn bij het afvallen.

Het is niet gemakkelijk om gewicht te verliezen. Soms is het erg moeilijk vol te houden om steeds weer gezond te eten of om in beweging te blijven. Helaas bestaan er geen wondermiddelen om snel van je kilo’s af te zijn, maar er zijn wel manieren die het afvallen iets makkelijker maken. Groene thee drinken is hier 1 van! Hoe werkt afvallen met groene thee? Lees verder en ontdek alles over groene thee en afvallen!

Hoe kan je met groene thee afvallen?

Het klinkt simpel: afvallen met groene thee. En dat is het ook! Het enige wat je hiervoor moet doen is groene thee drinken! Het beste effect bereik je wanneer je de thee ongeveer 3 minuten laat trekken. De hoeveelheid thee die nodig is, hangt een beetje af van de kwaliteit van de thee en hoe lang je het laat trekken. Maar ongeveer 2 tot 6 koppen per dag zou voldoende moeten zijn.

Groene thee afvallen - 2 tot 6 koppen per dag

Hoe werkt afvallen met groene thee?

Het is natuurlijk leuk om te weten dat groene thee je helpt bij het afvallen. Maar hoe kan het toch dat de thee dat kan? Of met andere woorden: “Wat doet groene thee nou precies in je lichaam?”. Het antwoord op deze vraag zit hem in de belangrijke stoffen die in thee zitten. De stoffen die helpen bij het afvallen zijn: epigallocatechinegalaat (EGCG) en catechinen. De werkzame stoffen hebben een moeilijke naam, maar een belangrijke functie! Hier even een korte uitleg van deze werkzame stoffen:

  • EGCG

EGCG is waarschijnlijk het sterkste bestanddeel van groene thee. Deze stof zorgt ervoor dat de warmteproductie in je lichaam omhoog gaat. En een hogere warmteproductie betekent: meer vetverbranding! Groene thee zorgt dus voor vetverbranding!

  • Catechinen

Catechinen zijn krachtige antioxidanten die erg goed hun werk doen als je ook aan beweging doet. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat je spieren en lever meer vet gaan gebruiken om aan energie te komen. Dus hier ook, zorgt groene thee voor vetverbranding!

Groene thee verlaagt het vet in je bloed

In je lichaam kunnen verschillende soorten vet voorkomen. Triglyceriden zijn bepaalde vetcellen die voor overgewicht kunnen zorgen als je hier te veel van hebt. Groene thee heeft de goede eigenschap om samen met een lichamelijk enzym, deze vetten aan te pakken en op te laten lossen!

Gezonde eetgewoonte en beweging

Groene thee is helaas geen wondermiddel om af te vallen. Tot op heden bestaat zo’n wondermiddel ook niet. Om van overtollige kilo’s af te geraken is het allerbelangrijkste om een gezonde eetgewoonte en leefgewoonte te ontwikkelen. Groene thee is een gezonde drank die zeker in een gezonde leefstijl past en je zelfs een beetje helpt om af te vallen.